Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-09-11 10:33:30 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZ1-S 2010
cześć,
przeszukałem temat ale nie znalazłem tego ogłoszenia, a jako, że jestem trochę zielony z tematu motocykli chciałem prosić o pomoc przy zakupie.
Mam na oku jeden sprzęt:
http://otomoto.pl/ya...a-M3372081.html

po rozmowie z jednym z gości z tamtejszego serwisu dowiedziałem się, że moto sprowadzone z Włoch z kompletem dokumentów.
Stan bardzo dobry - do wymiany opony bo już praktycznie umarły, pęknięta czacha z prawej strony, wymienili akumulator po ściągnięciu go do kraju.

Czy ktoś miałby możliwość pofatygować się tam i rzucić na to okiem, czy warto jechać po niego prawie 300 km - byłbym wdzięczny i jakoś bym się odwdzięczył - zwrot kosztów za paliwo, flaszka lub coś podobnego ;)

wiem, że moto do zarejestrowania - nie można wrócić na kołach.

na miejscu mogą zrobić przegląd za ok.700 zł wymieniając wszystkie płyny i filtry z regulacją gaźników włącznie - nie mam pojęcia ile taki przegląd może kosztować? w ramach tego przedłużają gwarancję do 12 miesięcy.

Mogę liczyć na czyjąś pomoc? jak by co to piszcie tutaj lub na PW - wszelkie spostrzeżenia mile widziane.

z góry dziękuję i pozdrawiam

PostNapisane: 2012-09-11 10:33:30 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2012-09-11 10:41:45 
Prawie jak Mistrz Europy

Telefon: 794 749 233
Obecne moto: Yamaha Fazer 1000
Słuchaj Fazer bardzo ładny nic nie wzbudza podejrzeń. Jeżeli dzisiaj będę w Warszawie to zobaczę ten motocykl na żywo bo mam do niego po drodze do Centrum wawy. Ogólnie bardzo ładny i widać że wszystkie ślady użytkowania są takie jakie powinny być w tym roczniku.

A jeżeli chodzi o cenę tego przeglądu to wygląda to tak:
Świece z filtrem powietrza i oleju plus olej to koszt koło 250-300 zł
Czyszczenie oraz synchronizacja gaźników to koszt koło 150-250 zł.
Z tym przeglądem to juz by była Twoja sprawa czy bys to u nich zrobił czy nie. Ogólnie można to zrobić w lepszych pieniądzach.

Decyzja należy do Ciebie ...
odezwę się wieczorem czy oglądałem motocykl i napiszę jak tam silniczek pracuje...

PostNapisane: 2012-09-11 10:52:43 
Mistrz prostej

dzięki Bartek - byłbym naprawdę wdzięczny i na pewno jakoś się odwdzięczę... :] będę czekał na info. i z góry dziękuję.

PostNapisane: 2012-09-12 09:20:59 
Niemowlak

Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer S2
Jak swojego czasu (ze 4 lata temu) szukałem dla siebie motonga to o tym komisie dość dobrze się na forach ludzie wypowiadali, a i ja jak oglądałem tam jakieś sprzęty to też konkretnie i rzeczowo tłumaczyli, nie ściemniali że igła, ale wprost mówili co trzeba zrobić. Polecał ich nie będę, bo moto kupiłem finalnie gdzie indziej, ale osobiste wrażenie odniosłem pozytywne.

PostNapisane: 2012-09-12 15:42:44 
Mistrz prostej

ja póki co jestem za kupnem - ale wiadomo jak to jest - napaliłem się na niego i muszę trochę ochłonąć - dlatego chciałbym żeby ktoś krytycznym okiem spojrzał zanim się wybiorę na wycieczkę...
poczekam, czy Bartek będzie miał możliwość rzucić okiem i w razie czego na weekend albo w przyszłym tygodniu sruuuuu w drogę. ;)

edit:
dzisiaj dostałem VIN: JYARJ025000017730

PostNapisane: 2012-09-12 22:12:20 
Mistrz prostej

Obecne moto: obecnie brak
Witaj Kolego:)
Ja swojego fzs600 kupilem dokladnie w tym serwisie 2 lata temu. Byl to pierwszy motocykl jaki ogladalem przed zakupem. Kupilem go, chodz zrobilem to troche "w ciemno" bo nawet sie nie przejechalem... Sprzedawca staral sie wszystko wytlumaczyc tak jak jest w rzeczywistosci, nie sciemnial, nie namawial do zakupu. Ogolnie moto bardzo mi sie spodobalo, we wtorek wplacilem zaliczke a w sobote dostarczyli mi do domu motocykl.
Spytaj o gwarancje, mi dali ją na 2 miesiace lub 2000km. Zakupu nigdy nie żałowałem, przejechalem 21000km i do tej pory fazer nigdzie w drodze mnie nie zawiódł:) Takze jesli chodzi o mnie moge ci polecic ten komis a jesli jest potrzeba to moge podjechac np. jutro i obejrzec sprzęta:)

PostNapisane: 2012-09-13 08:10:11 
Mistrz prostej

dzięki za odpowiedź.
wiesz Bartek miał tam podjechać ale jeśli Tobie to nie sprawi problemu to też możesz - co dwie pary oczu, to nie jedna - może akurat zobaczysz coś innego niż drugi kolega.
ja ze swojej strony tak jak pisałem postaram się Wam jakoś zrewanżować, więc jeśli tylko będziesz miał chwilę, to czekam na Twoje uwagi po oględzinach. i z góry dziękuję.
pozdro

PostNapisane: 2012-09-13 11:07:00 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: BMW GS 1200
Wizualnie naprawdę niczego sobie, kilka drobnych rysek tu i tam. Bardzo czysty, wiadomo, że typowo pod sprzedaż - jak to w komisach bywa. Łatwiej będzie zauważyć wszelkie niedoskonałości ewentualne :) Cena jest dobra. Na pewno jest godny uwagi...czekamy na wrażenia sprawności mechanicznej.

Ostatnio edytowano 2012-09-13 11:22:14 przez mores, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2012-09-13 11:17:38 
Mistrz prostej

też właśnie czekam na opis chłopaków... aż cały drżę ;) a tak na poważnie, to chciałbym wierzyć, że jest tak dobry jak na zdjęciach.

PostNapisane: 2012-09-13 11:27:24 
Mistrz prostej

Za godzinke go obejrze, jesli pozwolą to przejade sie ale opisze co i jak dopiero wieczorem jak wroce z pracy.

PostNapisane: 2012-09-13 11:33:56 
Mistrz prostej

tak jak pisałem - będę wdzięczny...
nie wiem, czy dadzą się przejechać, bo nie jest zarejestrowany...
opisz wszystko co tylko wpadnie Ci w oko - nawet pierdoły ;)

PostNapisane: 2012-09-13 19:13:59 
Mistrz prostej

Byłem, zobaczyłem i juz Ci opisuje.
A wiec jest tak, na zdjeciach w ogloszeniu wyglada zdecydowanie ładniej niz realnie. Chyba do zdjec ladnie go nawoskowali a pozniej moze ktos jezdzil, nie wiem. Czacha, bak i zadupki juz tak sie nie swiecą, sa tez takie jakby troche wyblakłe. Czacha jest z prawej strony pęknieta (okolo 15 centymetrowe pekniecie obok kierunkowskazu).
Na silniku jest troche odpryskow lakieru, aluminiowe czesci np sety maja takie biale plamki.
Motocykl chyba lezal na lewej stronie poniewaz na baku jest obtarcie, na deklu silnika i czubek klamki sprzegła jest obtarty.
Opony są juz absolutnie do wymiany, prawie wcale nie ma bieznika i wyprodukowane zostaly w grudniu 2003r (4803).
Napęd jest równo wyciągnięty, łancuch od tylnej zebatki odchodzi ale bardzo niewiele, tylna zebatka wyglada na malo zuzytą. Mysle ze 10000 spokojnie jeszcze wytrzyma.
Tarcze hamulcowe są ok, klocki tez nie są w złym stanie, z przodu troche bardziej zuzyte niz z tylu.
Motocykl nie byl odpalany przed moja wizyta, na ssaniu odpalil za pierwszym razem bez dodawania gazu, pozniej tez odpalając juz bez ssania nie trzeba bylo dodawac gazu. Silnik chodzi równo, nie slychac rozrzadu ani zaworów jednak przy dodawaniu gazu ma takie zawahanie ale to pewnie kwestia czyszczenia i regulacji gaznikow...
Przebieg dosc niski...19000km, chociaz jesli te opony sa fabryczne to kto wie... moze jest prawdziwy.
Gosc powiedzial ze moze oddac za 8800 tak jak w ogloszeniu. W tym masz wymiane oleju i filtra, gwarancje na 2 miesiace lub 2000km i dorzuci nowy komplet opon Pirelli Diablo Strada w tej cenie.
Jesli chodzi o moje zdanie to nie wiem co ci poradzic, troche drogi masz do wawy. Ja na twoim miejscu poszukalbym czegos blizej, w tym przypadku na zdjeciach wyglada lepiej niz realnie...

Doadam jeszcze ze nie dali sie przejechac bo zeby to zrobic trzeba najpierw zostawic im 8800 zł...

PostNapisane: 2012-09-13 21:02:13 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: BMW GS 1200
no czasem tak jest, że na zdjęciu wygląda ładniej...
ale z tego co piszesz tragedii nie ma, może warto kwestie na spokojnie przemyśleć. Każdy motorek po zakupie trzeba odpicować, doprowadzić do stanu używalności - tzn. zrobić po swojemu. Bynajmniej ja tak miałem. Jeśli motor coś w sobie ma to trzeba to z niego wykrzesać jeśli ma Tobie długo służyć :)

PostNapisane: 2012-09-13 21:43:12 
Mistrz prostej

W kazdym razie oponki dostanie nowe, naped jeszcze sporo pojezdzi, tarcze sa w bardzo dobrym stanie, klocków tez jeszcze dlugo nie trzeba bedzie wymieniac a jesli przebieg jest realny to pewnie warto:) staralem sie opisac to co widzialem:)

PostNapisane: 2012-09-13 22:46:34 
Mistrz prostej

marcino jestem wdzięczny - daj znać na pw jak mogę się odwdzięczyć...
powiedz mi jeszcze raz - dużo gorzej wygląda na żywo jak na zdjęciach? wiem, że to głupie ale jestem pedantyczny i jak już mam jechać taki kawał to chciałbym to moto wziąć... niby na zdjęciach nie wygląda źle - a mówili coś o tych obtarciach co mówisz - dekiel i klamka sprzęgła, czy nie pytałeś? mówisz że na baku jest obtarcie - spore? bo na zdjęciach tego nie widać?
jeszcze raz dzięki i pozdro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona