Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 225  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-23 23:25:55 
Zamykacz opon

Obecne moto: RSV 1000 R
PROSTO. genialny avatar

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2008-10-23 23:25:55 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 01:11:09 
Zamykacz opon

Widziałęm już gdzieś taki na youtube właśnie przy filmiku z motocyklami. Nie wiem czy czasem nie dotyczył Jawy 350, którą jakię skoleś rozbił.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 01:13:55 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: YZF 600R
Moli jest coś czego nie widziałeś? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 01:50:43 
Legenda forum

Telefon: Czarny
Mowcie sobie co chcecie ale jesli by miski przyjechaly na miejsce to jedyna osoba, ktora dodatkowo by ucierpiala bylby 2pac. Nie zachowanie wystarczajacej odleglosci od pojazdu znajdujacego sie przed nim i tyle. Taka glupia dygresja odnosnie tych osob, ktore pisaly, ze autobus moze sie zatrzymywac tylko na przystankach.... jak mu jakas stara babeczka wyszlaby przed maske to mialby jecha dalej? bo przeciez to nie przystanek i zahamowac nie moze?
Zastanowcie sie panowie (i panie) o czym piszecie/ rozmawiacie :roll:
2 pac miales pecha, niestety czasem sie zdarza, ale jak bylo mokro i warunki wujowe to na cholere trzymales sie zderzaka tego pksa?

Sry ludziska, powinienem trzymac strone motocyklistow ale niestety w tym wypadku wina lezy tylko i wylacznie po stronie poszkodowanego :(

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 02:14:04 
Pierwszy wydech regionu

Nemm napisał(a):
Mowcie sobie co chcecie ale jesli by miski przyjechaly na miejsce to jedyna osoba, ktora dodatkowo by ucierpiala bylby 2pac. Nie zachowanie wystarczajacej odleglosci od pojazdu znajdujacego sie przed nim i tyle. Taka glupia dygresja odnosnie tych osob, ktore pisaly, ze autobus moze sie zatrzymywac tylko na przystankach.... jak mu jakas stara babeczka wyszlaby przed maske to mialby jecha dalej? bo przeciez to nie przystanek i zahamowac nie moze?
Zastanowcie sie panowie (i panie) o czym piszecie/ rozmawiacie :roll:

Kolego po 1-wsze pomijając 2pac'a i jego udział w tym zdarzeniu, była mowa o tym zasranym autobusie...
Po 2-gie z ta babcią to dajesz jakieś skrajne przykłady...
Po 3-cie my tu nie mówimy o tym jak ktoś Ci wyskoczy na jezdnię tylko o zatrzymywaniu się i powodowaniu na jezdni zagrożenia akurat przez autobusy w miejscu, w którym nie powinny się zatrzymywać...
Po 4-rte jak już taka babcia wyskakuje na jezdnię to powinien jechać dalej, po to ma przystanek, żeby tam wsiadać czy zatrzymywać autobus...
Po 5-te to z tymi "miśkami" chodziło o ogólne takie sytuacje z autobusami a nie konkretnie przykład 2pack'a...

Co do 2pac'ka to faktycznie nie zachował odległości takiej jaka powinna być no i stało się co się stało, ale weźmy pod uwagę to, że chłopak jest poturbowany i cierpi, więc nasze rozprawy na ten temat można już sobie podarować ;) Dobrze, że się nic poważnego nie stało :)

2pack dochodź do siebie Chłopie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 08:37:15 
Legenda forum

Cytuj:
Po 3-cie my tu nie mówimy o tym jak ktoś Ci wyskoczy na jezdnię tylko o zatrzymywaniu się i powodowaniu na jezdni zagrożenia akurat przez autobusy w miejscu, w którym nie powinny się zatrzymywać...
Po 4-rte jak już taka babcia wyskakuje na jezdnię to powinien jechać dalej, po to ma przystanek, żeby tam wsiadać czy zatrzymywać autobus...

Babcia czy inne dziecko, zwierze czy pijany facet lub milion innych stworzen spotykanych na drogach nie bylo skrajnym przykladem a jak najbardziej realnym. I nie chodzilo tutaj o zatrzymanie autobusu aby do niego wsiasc ale np o wtargniecie na jezdnie. Wtedy kierowca dal by po heblach jeszcze bardziej i pewnie 2pac wyladowalby na autobusie a nie na asfalcie.

Niestety na drogach spotyka sie mase debili, jak np ten kierowca autobusu, czy inne patafiany wymuszajace pierwszensto czy wyprzedzajacy na trzeciego. Norma na polskich drogach. Dlatego jest cos takiego co sie nazywa zasada ograniczonego zaufania. A przy jezdzie na moto to wrecz zasada braku zaufania.
Nie odbierzcie mnie zle, nie bronie kierowcy autobusu, bo ich rutyniarstwo i tumiwisizm na drogach wpienia mnie najbardziej (wraz z taksowkarzami). Niech szlag ich trafi :|
Poza tym te slowa pisalem jak bylem nieco wciety :mrgreen: wiec wyszlo jak wyszlo :P

PROSTO. napisał(a):
2pack dochodź do siebie Chłopie Wink

Wazne, ze jestes caly. Moto da sie poskladac. Kuruj sie aby w przyszlym sezonie smigac
:)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 09:09:04 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: SUZUKI GSXR 600 K4
Nemm ja już smigam :)

Mam teraz streeta zrobionego z niej na czas lakierowania :)

Czymś trzeba smigać :)

Ta kostka sztywna troche przeszkadza a palec nie przeszkadza w wciskaniu sprzegła.

Także jest dobrze :)

Nemm i sam nie wiem czemu sie tak trzymalem 5m za nim....

A co do kasku to narazie smigalem w kasku pozycnym ale trzeba kupic nowy.

pozdro i uwazajcie na siebie i na PKS :)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 14:10:53 
Prawie jak Mistrz Europy

Tak sie zastanawiam dlaczego go nie ominołeś? Poza tym ciekawe ,ze taki stary ogórek tak szybko zahamował....

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 14:18:57 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Suzuki SV1000S
Za dupami na pewno się oglądał :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 14:30:49 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
To jeszcze jeden powód żeby kupić t-cata,
jakbyś nim jechał to byś go dawno wyprzedził :lol: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 19:49:26 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Ktm 950 sm
no ja popieram prawie w całości NEMMA z jednym wyjatkiem. jazda autobusem czy ciezarówka(taxówka nie) wymaga wymuszania pierwszensta prawei zawsze przy właczaniu sie do ruchu. owszem czasami sie przeklnie na takiego ale postawcie sie w jego sytuacji. autobusy jezdace odemnie do warszawy bardzo czesto zatrzymuja sie poza przystankami bo jest to dla nich zarobek a ludzie ktorzy mieszkaja daleko od przystanka musza wsiasc w miejscu gdzie go nie ma.

Morał taki z całej tej sytuacji ze trzeba jezdzic szybciej i nie zwracac uwagi na ciagłe linie:P popieram delta:)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 20:01:37 
Legenda forum

Maciek napisał(a):
jazda autobusem czy ciezarówka(taxówka nie) wymaga wymuszania pierwszensta prawei zawsze przy właczaniu sie do ruchu. owszem czasami sie przeklnie na takiego ale postawcie sie w jego sytuacji.

W sumie masz racje, sam czesto wpuszcze autobus bo jazda takim kolosem w ruchu miejskim do najlatwiejszych nie nalezy.

2pac dobrze, ze juz wsiadles na moto i sie nie zraziles po tym crashu :) Ale nie wpadaj na autobusy jak tcatem bedziesz juz smigal :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 21:08:33 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: SUZUKI GSXR 600 K4
Paweł nie ominąłem bo była podwójna ciągła

Co z tego że stary ogórek???

Czy taki musi hamować z prędkości 50km/h przez 200 metrów???
Uczę się jako mechanik w warsztacie dla tirów i powiem ci że hamulce jakie mają tiry są bardzo ale to bardzo dobre z łatwością zatrzymają tira z 25 tonowym towarem

A autobusy mają bardzo podobne układy hamulcowe a te nowsze mają układy takie same jak w Scaniach typu R czyli jedne z najlepszych

I do tego on posiada 6 kół o grubości powierzchni styku ok 30cm każde 2 z przodu i 4 z tyłu na osi bliźniaczej

Więc : Tak ! Taki ogórek jest w stanie wyhamować bardzo szybko

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-24 22:16:04 
Pierwszy wydech regionu

Dajcie już spokój ;)
Stało się, trudno trzeba żyć dalej :)
Straty są niedobitne więc się da wszystko poskładać :)
2pack cały i zdrowy z lekko obitym dupskiem i jest ok :D

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-25 09:49:50 
Prawie jak Mistrz Europy

Cytuj:
Paweł nie ominąłem bo była podwójna ciągła

Co z tego że stary ogórek???

Ja bym najpierw próbował mijać ,a pózniej hamować :!: Nie wiem ,czy ty mogłes w tedy go ominąć ,ale jeżeli tak to podwójna ciągła i gra roli.
Wydaje mi się ,że się po prostu zagapiłeś ,albo byłeś zbyt blisko. Nie chce Mi się wieżyc ,że autobus zatrzymał się w miejscu tak szybko...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 225  Następna strona